2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

Besirenkant butą...

Besirenkant butą yra daug svarbių aspektų. Keletą jų trumpai panagrinėsime šiame straipsnelyje, kuris galbūt padės jums kada nors susigaudyti ir nusipirkti geresnį butą. Tad kokie gi tie pagrindiniai aspektai? Skaitykite iš eilės: 
  • Buto vieta - pats svarbiausias dalykas, juk ne veltui juokaujama, kad nekilnojamam turtui yra svarbiausi trys faktoriai: vieta, vieta ir vieta. Ir šitas juokelis čia labai vietoj, mat vieta iš tikrųjų yra pagrindas kiekvienam turtui ir esminis veiksnys kainoje. Juk butas didmiesčio centre kainuos dešimtis kartų daugiau nei tokio pat dydžio butas apleistoje provincijoje, kas visiškai natūralu.
  • Buto plotas - aišku vienareikšmiškai antras svarbiausių dalykų. Dažniausia būsto kaina yra matuojama litais ar doleriais vienam kvadratiniam metrui, o kuo didesnis butas tuo jis brangesnis. Ne visiems reikia kuo didesnio buto ir kiekvienas išsirenka pagal poreikius ir galimybes kiek jiems kambarių reikia, kas paprastai taipogi priklauso ir nuo gyventojų skaičiaus.
  • Buto išplanavimas ir pozicija - taip pat svarbus aspektas. Naujų butų išplanavimai paprastai yra patogesni nei senų butų. Nauji butai yra suprojektuoti pagal naujus standartus, kurie geriau atitinka šiuolaikinius gyvenimo poreikius. Kitas svarbus dalykas yra pozicija šalių atžvilgiu. Dažnai geriausiai yra vertinami vakariniai butai nors tai irgi individualus dalykas. Šiauriniai butai paprastai yra pigiausi.
  • Buto statybos kokybė - nusakoma projekto to namo, kur yra parduodami butai. Svarbu naudojamos medžiagos, jų ilgaamžiškumas, darbų atlikimo kokybė. Kuo kokybė geresnė tuo komfortiškesnis bus gyvenimas ir tuo ilgiau stovės nekilnojamas turtas.
  • Buto metai - ar kitaip sakant statybos metai parodo kiek laiko jau praėjo kaip butas pastatytas ir pagal tai galima įvertinti pagrindinių konstrukcijų stovį, bei tai kiek dar laiko butas galės būti eksploatuojamas.
  • Buto nusidėvėjimas - apžiūrimas iš vidaus. Tai padarius, galima nustatyti kiek išlaidų reikės buto einamajam remontui, kad užtikrinti komfortiškas pragyvenimo sąlygas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą