2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

Jei gero buto nepavyksta išsirinkti

Klausimas čia kaip ir paprastas: ką daryti, jei ieškant ilgą laiką, tinkamo buto vis tiek niekaip nepavyksta išsirinkti. Nepaisant kai kurių šalutinių nuokrypių, iš esmės tokioje situacijoje galimi tik du variantai:
  • Keisti savo lūkesčius bei kriterijus ir pirkti kitokį butą, nei ieškota iki šiol.
  • Ieškoti toliau, kol pavyks surasti pageidaujamą variantą.
 Tad kuris gi iš šių pasirinkimų geresnis? Tikrai sunku vienareikšmiškai atsakyti, nes priklauso nuo aplinkybių: nuo to, dėl kokių kriterijų konkrečiai būsto nepavyksta surasti, bei nuo to kur link juda rinka. Juk pati nekilnojamo turto rinka turi ganėtinai daug įtakos tokiems sprendimas - jei ilgesniuoju laikotarpiu, kaip kad dabar, nesišviečia nieko labai gero, tai reiškia, jog pirkimo tikrai neverta pernelyg skubinti - tikėtina bus daugiau variantų pasirinkimui už geresnes kainas. Juk būtent parduodamų butų kaina dažnai ir tampa tuo ribojančiu kriterijumi - nesinori per daug mokėti už daiktą, kuris neatrodo to vertas, o kainos dar tikrai nemažos, ypač jei objektas bent kiek padoresnis. 

Tuo tarpu menkaverčių butų iš viso nesinori pirkti (jie taip pat toli gražu ne už dyką), tad ir pasirinkimas dažnai yra ganėtinai sudėtingas dalykas, o ir pati paieška tikrai ilgai užtrunka, kol pavyksta surasti tikrai gerą variantą. 

Žinoma, būna ir taip, kad ne visiems tos kantrybės užtenka. Kiek gali laukti kol tikrai surasi tą auksinį butą? Gal to niekada ir nebus, o įsikurti kažkur jau norisi. Tad iš principo viskas priklauso nuo kantrybės, o jos pristigusius butų pirkėjus taip pat galima pateisinti....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą