2012 m. spalio 8 d., pirmadienis

Kur Vilniuje butą pirkti geriausia?

Kur Vilniuje butą pirkti geriausią - aktualus klausimas kiekvienam Vilniečiui, ar tik besiruošiančiam kraustytis į Vilnių. Nors pastaruoju atveju ko gero labiau vertėtų neskubėti pirkti, o pasinuomoti butą bei geriau pažinti miestą, jo rajonus bei ypatybes.

Kalbant apie rajonus, juos galima skirstyti pagal daugelį kriterijų. Žinoma, visuomet norisi gyventi arčiau miesto centro bei senamiesčio, kur verda gyvenimas - tačiau už tai teks sumokėti ir didesnę kainą. Tačiau didesnę kainą ne vien tiesiogiai perkant butą, bet taip pat ir kitais elementais. 







Pirmiausia, tokiuose rajonuose kaip senamiestis yra didesnis nusikalstamumo lygis, taip pat didesnis oro užterštumo lygis. Tokie dalykai yra stiprūs minusai, taip pat reiktų kęsti ir didesnį triukšmą.

Bet kuriuo atveju daugelis miegamųjų rajonų yra labai nykūs, nors taip pat gali būti ir ganėtinai triukšmingi. Pats rajono pasirinkimas turėtų priklausyti nuo daugelio faktorių, bet pirmiausia ir nuo kišenės - kuo arčiau centro tuo brangiau. Tuo tarpu naujos statybos kvartalai taipogi būna brangesni nei rajonai kur vyrauja sovietmečiu pastatyti būstai. 

Populiariausi rajonai butų pirkimui yra Žvėrynas, Naujamiestis, Antakalnis bei centrinė miesto dalis. Tačiau čia kainos žinoma didesnės, o pasirinkimas negu likusiuose rajonuose yra mažesnis.

Aišku rajonas dar ne viskas, nes kai kurie rajonai labai įvairūs. Pavyzdžiui, Antakalnis, pagal nutylėjimą kaip ir laikomas prestižiniu rajonu, ir jame iš tiesų galima rasti įspūdingų vietų palyginti netoli nuo centro. Tačiau iš kitos pusės antakalnis yra labai didelis, ir jame taipogi galima rasti itin tolimų kvartalų ar net visisiškų lušnynų..

Jei rimčiau domitės pirkimu, čia taip pat galima rasti daug įdomaus: http://parduodamibutai.blogspot.com/

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą